Tervetuloa uudet STEPpiläiset!

Moikka, siistii et löysit tän blogin! Täällä ruudun takana tällä kertaa kirjoittelee STEP-koulutuksen opiskelijakunnan kattohallituksen puheenjohtaja, Markus Orko. Alkuun haluaisin vähän kertoa itsestäni ja opinnoistani STEP-koulutuksessa. Tämän jälkeen annan opiskelijoille STEP-koulutukseen sekä opintoihin liittyvää hyödyllistä infoa.

Mun opiskelu STEP-koulutuksessa

Olen toisen vuoden nuoriso- ja yhteisöohjaaja opiskelija Helsingin toimipaikasta. Olen aloittanut opinnot Järvenpään kampuksella vuonna 2017, mutta armeijaan lähdön takia jouduin pistämään opintoni tauolle Järvenpäässä. Armeijasta päästessäni huomasin, että STEP-koulutus oli perustanut toimipaikan Helsinkiin ja sain siirrettyä opintoni Järvenpään kampukselta Helsingin toimipaikkaan.

Helsingin toimipaikalla koulun alkaessa olin hieman ennakkoluuloinen ja varautunut luokkalaisiani kohtaan, olinhan sentään 23-vuotias ja tiesin aloittavani opinnot peruskoulupohjaisella luokalla. Olettamukseni nuoremmista todistuivat kuitenkin heti vääriksi ja hyvä niin, sillä en olisi koskaan päässyt todistamaan sitä kuinka yhteisöllinen ja upea porukka meistä muovautuisi ikäerosta huolimatta, jos en olisi laskenut suojamuurejani. Syy miksi tämän halusin jakaa kanssanne on se, että ammattikouluissa on väkisinkin isoakin ikäjakaumaa ja ikäjakaumasta huolimatta olemme kaikki samanarvoisia opiskelijoina. Älkää luoko oletuksia muista ja kohdelkaa toisia kunnioituksella.

Itselleni opintojen aikana siisteintä on ollut se, että on päässyt opiskelijakuntatoiminnassa vaikuttamaan koulun kehittämisessä ja olen päässyt edustamaan koulua useampaan siistiin tapahtumaan esim. Osku ry:n Oscon22 opiskelijakuntapäivät. Sen lisäksi oman toimipaikan opiskelijakunnan kanssa ollaan järjestetty monta upeaa tapahtumaa ja teemapäivää! Tässä näkee ihan konkreettisen esimerkin siitä, että jokaisen polku on erilainen ja se on just oikein, koska jokainen meistä on yksilö. Iso kiitos siis kaikille upeille koulukavereille, henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille siitä, että teette opiskelusta ja koulusta mielekästä. Viimeisenä tärkein, muista tämä, jos kohtaat opintojen aikana häirintää, ahdistelua, kiusaamista, syrjintää, rasismia tai muuta epäasiallista kohtelua niin ota heti yhteyttä oman kampuksesi / toimipaikan häirintäyhdyshenkilöön eli Häsyyn.

Opiskelu STEPillä

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa STEP-koulutuksen moninaiseen joukkoon, tule sellaisena kuin olet!

STEP-koulutuksessa kaikki opiskelijat kohdataan yksilöinä, joka näkyy myös opintojen henkilökohtaistamisessa. Kukaan ei kulje samaa polkua vaan jokainen luo omansa. Olet itse vastuussa oppimisestasi monimuotoisissa opinnoissa mutta ei hätää! Opintoihin saa apua opettajilta, erityisopettajilta ja opoilta sekä ammatillisilta ohjaajilta. Opiskelijoita tuetaan myös opintoklubitoiminnan kautta. Opintoklubilla saat erityisopettajien, ammatillisten opettajien ja ohjaajien tukea opintoihisi esimerkiksi tehtävien ja näyttösuunnitelmien tekoon, kun taas YTO-opintoklubeilla ja -pajoissa saat erityisopettajan ja YTO-opettajien tukea yhteisten tutkinnonosien opiskeluun. Lisäinfoa opintoklubeista löydät Stepin nettisivuilta opintoklubi välilehdeltä.

Muistisääntönä: jos joku asia askarruttaa, niin ota rohkeasti yhteyttä henkilökuntaan, he ovat olemassa opiskelijoita varten. Suosittelen kaikkia opiskelijoita tutustumaan tältä sivulta löytyvään videoon, jossa avataan koulumme pedagogiikkaa. Kehotan myös kaikkia opiskelijoita tutustumaan opiskelun pelisääntöihin.

Opiskelijakuntatoiminta

Opiskelijakuntatoiminnassa opiskelijat pääsevät vaikuttamaan oppilaitoksen kehittämiseen sekä ajankohtaisiin asioihin. Tämän lisäksi opiskelijakuntatoiminnan kautta pääsee järjestämään sekä osallistumaan erilaisiin tapahtumiin. Opiskelijakuntatoiminnan pääpointtina on edistää koko STEP-koulutuksen opiskelijoiden yhteisöllisyyttä sekä hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Opiskelijakuntatoiminta vaihtelee kampuksien / toimipaikkojen mukaan. Jos olet kiinnostunut opiskelijakuntatoiminnasta, niin käy nykäisemässä oman oppilaitoksesi opiskelijakunnan jäseniä hihasta (tunnistaa STEP-opiskelijakunta huppareista) tai laita sähköpostia: opiskelijakunta@step.fi .

Voit myös lukea lisää opiskelijakuntatoiminnasta STEPin nettisivuilta Opiskelijakunta välilehdeltä.

Ihanaa syksyä ja talven odottelua toivottaen!

Markus Orko
nuoriso- ja yhteisöohjaaja opiskelija, Helsingin toimipaikan opiskelijakunnan varapuheenjohtaja, kattohallituksen puheenjohtaja