Blogikirjoitukset

Suodata blogikirjoituksia kategorioittain
Kaikki Hakijat Helsinki Järvenpää Kaustinen Kuopio Lapua Opiskelijat Paikkakuntamme Yleinen
Julkaistu 6.3.2024
STEP-koulutuksen Yrittäjämessut

Järvenpään kampuksen ensimmäiset Yrittäjämessut järjestettiin rennossa ilmapiirissä tammikuussa. Järjestäjänä oli Me osataan! Omilla ehdoilla työelämään -hanke.

Julkaistu 22.2.2024
Nuoruuden ilmiöitä STEPcast-sarja jatkuu

Tervetuloa lukemaan tämmöisen kuopiolaisen höpöttelijän kirjoitteluja. Saatiin tavalliseen tapaan opettajalta pyyntö tuottaa podcastia ja sellaisen me tuotimme. Viestiteltiin psykologi Sanna Kosken kanssa ja pyydettiin hänet podcast vieraaksemme.

Julkaistu 18.12.2023
Kansanmusiikkia niin, että tuntuu – tällä kertaa Ruotsissa!

Kansanmusiikkiopiskelijat tutustuivat Musiklinje Kapellsbergiin Härnosandissa Ruotsissa. STEPblogissa opiskelijoiden kokemuksia reissusta – ilmeisen avartavaa oli matkailu tälläkin kertaa.

Julkaistu 8.9.2023
Lähihoitajaopiskelijat vierailivat Meilahden sairaalan sydänasemalla

Me osataan! Omilla taidoilla työelämään hanke oli mukana Järvenpään kampuksella toteutettavassa sosiaali- ja terveysalan sydän- ja verenkiertoelimistön kurssilla, jossa vierailimme Meilahden sairaalan sydänasemalla opiskelijoiden kanssa tiistaina 5.9.2023.

Julkaistu 11.8.2023
Opiskelijatarina: Tieni ohjaustyöhön

Nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi valmistuva Tia Järvinen kirjoittaa, miten hän päätyi alalle ja minkälaista on ollut opiskella STEP-ammattiopistossa. "Halusin antaa tukea, hyväksyntää ja ymmärrystä, sekä olla se turvallinen aikuinen niille lapsille ja nuorille, joilla sellaista ei elämässään ole."

Julkaistu 21.6.2023
Juhlatunnelmia Lapuan kampuksella

Niin saimme taas yhdessä opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa viettää mukavaa kevät- ja valmistujaisjuhlaa.

Julkaistu 7.6.2023
Me osataan! Omilla taidoilla työelämään hanke

STEP-koulutuksen tavoitteena on hankkeen kautta kehittää yrittäjyyttä tukevia oppimisympäristöjä sekä pilotoida yrittäjyysvalmentajamallia ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden yrittäjyystaitojen vahvistamiseksi ja itsensä työllistämisen edistämiseksi.

Julkaistu 17.5.2023
Nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi Vantaalla

Olin noin vuoden miettinyt, että haluaisin hakea kouluun. En vain ollut varma mitä haluisin opiskella, mutta sitten se ajatus kolahti ja hain STEP-ammattiopistoon.

Julkaistu 8.3.2023
Asuntolaelämää STEP-koulutuksen Lapuan kampuksella

Ensimmäistä kertaa muuttamassa pois kotoa, opiskelupaikkakunnalle? Se voi olla jännittävää ja myös pelottavaa. Siksi asuntolaan muutto on hyvä vaihtoehto. Asuntolassa on tuki ja turva lähellä, voit rauhassa opetella arjen taitoja

Julkaistu 24.2.2023
Vahvuudet osaksi ohjaajuutta

STEP-ammattiopiston Lapuan kampuksella on toteutettu kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon nuoriso- ja yhteisöohjaajien (NYO) osaamisalaa vuodesta 2019. Kampukseltamme on valmistunut jo 25 nuoriso- ja yhteisöohjaajaa, jotka työskentelevät esimerkiksi nuorisotyössä, lastensuojeluyksiköissä sekä nuorten työpajoilla.