Blogikirjoitukset

Suodata blogikirjoituksia kategorioittain
Kaikki Hakijat Helsinki Järvenpää Kaustinen Lapua Opiskelijat Paikkakuntamme Yleinen
Julkaistu 8.9.2023
Lähihoitajaopiskelijat vierailivat Meilahden sairaalan sydänasemalla

Me osataan! Omilla taidoilla työelämään hanke oli mukana Järvenpään kampuksella toteutettavassa sosiaali- ja terveysalan sydän- ja verenkiertoelimistön kurssilla, jossa vierailimme Meilahden sairaalan sydänasemalla opiskelijoiden kanssa tiistaina 5.9.2023.

Julkaistu 11.8.2023
Opiskelijatarina: Tieni ohjaustyöhön

Nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi valmistuva Tia Järvinen kirjoittaa, miten hän päätyi alalle ja minkälaista on ollut opiskella STEP-ammattiopistossa. "Halusin antaa tukea, hyväksyntää ja ymmärrystä, sekä olla se turvallinen aikuinen niille lapsille ja nuorille, joilla sellaista ei elämässään ole."

Julkaistu 21.6.2023
Juhlatunnelmia Lapuan kampuksella

Niin saimme taas yhdessä opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa viettää mukavaa kevät- ja valmistujaisjuhlaa.

Julkaistu 7.6.2023
Me osataan! Omilla taidoilla työelämään hanke

STEP-koulutuksen tavoitteena on hankkeen kautta kehittää yrittäjyyttä tukevia oppimisympäristöjä sekä pilotoida yrittäjyysvalmentajamallia ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden yrittäjyystaitojen vahvistamiseksi ja itsensä työllistämisen edistämiseksi.

Julkaistu 17.5.2023
Nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi Vantaalla

Olin noin vuoden miettinyt, että haluaisin hakea kouluun. En vain ollut varma mitä haluisin opiskella, mutta sitten se ajatus kolahti ja hain STEP-ammattiopistoon.

Julkaistu 8.3.2023
Asuntolaelämää STEP-koulutuksen Lapuan kampuksella

Ensimmäistä kertaa muuttamassa pois kotoa, opiskelupaikkakunnalle? Se voi olla jännittävää ja myös pelottavaa. Siksi asuntolaan muutto on hyvä vaihtoehto. Asuntolassa on tuki ja turva lähellä, voit rauhassa opetella arjen taitoja

Julkaistu 24.2.2023
Vahvuudet osaksi ohjaajuutta

STEP-ammattiopiston Lapuan kampuksella on toteutettu kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon nuoriso- ja yhteisöohjaajien (NYO) osaamisalaa vuodesta 2019. Kampukseltamme on valmistunut jo 25 nuoriso- ja yhteisöohjaajaa, jotka työskentelevät esimerkiksi nuorisotyössä, lastensuojeluyksiköissä sekä nuorten työpajoilla.

Julkaistu 17.2.2023
Ukrainalaisten opiskelijoiden näyttely Järvenpäässä

Kun Järvenpään koto-ryhmän neljä 16–19 -vuotiasta ukrainalaisnuorta Anastasia, Vladislav, Serhii ja Ruslan osallistuivat TET-harjoitteluun STEP-koulutuksen kampuskirjastossa, henkilökunta sai idean järjestää Ukrainaa käsittelevän näyttelyn osana harjoittelua.

Julkaistu 9.2.2023
Opistovuosi antaa siivet 

Supervoimana tanssi Kaustisella -opistovuoden aikana pääset tutustumaan eri tanssilajeihin, syvennät aiemmin oppimaasi, vahvistat opiskeluvalmiuksiasi, voit korottaa arvosanojasi sekä saat esiintymiskokemusta oppilaitoksen omissa tilaisuuksissa. Samalla opit selviämään arjesta turvallisessa, mukavassa seurassa.  

Julkaistu 24.1.2023
Esitys- ja teatteritekniikan opiskelu vie sinut keskelle erilaisia elämyksiä

Käsi ylös, jos olet joskus käynyt keikalla kuuntelemassa bändiä tai katsomassa teatteriesitystä! Kuinka monesti olet miettinyt, että millainen työryhmä bändin tai teatteriesityksen ensamblen ympärillä on? Yksi tärkeä ryhmä on teatteri- ja esitystekninen henkilöstö. He työskentelevät monesti piilossa, mutta heidän työnsä kuulet ja näet esiintyjien rinnalla. He ovat tärkeä osa eheää kokemusta.