Blogikirjoitukset

Suodata blogikirjoituksia kategorioittain
Kaikki Hakijat Helsinki Järvenpää Kaustinen Lapua Opiskelijat Paikkakuntamme Yleinen
Julkaistu 8.3.2023
Asuntolaelämää STEP-koulutuksen Lapuan kampuksella

Ensimmäistä kertaa muuttamassa pois kotoa, opiskelupaikkakunnalle? Se voi olla jännittävää ja myös pelottavaa. Siksi asuntolaan muutto on hyvä vaihtoehto. Asuntolassa on tuki ja turva lähellä, voit rauhassa opetella arjen taitoja

Julkaistu 24.2.2023
Vahvuudet osaksi ohjaajuutta

STEP-ammattiopiston Lapuan kampuksella on toteutettu kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon nuoriso- ja yhteisöohjaajien (NYO) osaamisalaa vuodesta 2019. Kampukseltamme on valmistunut jo 25 nuoriso- ja yhteisöohjaajaa, jotka työskentelevät esimerkiksi nuorisotyössä, lastensuojeluyksiköissä sekä nuorten työpajoilla.

Julkaistu 17.2.2023
Ukrainalaisten opiskelijoiden näyttely Järvenpäässä

Kun Järvenpään koto-ryhmän neljä 16–19 -vuotiasta ukrainalaisnuorta Anastasia, Vladislav, Serhii ja Ruslan osallistuivat TET-harjoitteluun STEP-koulutuksen kampuskirjastossa, henkilökunta sai idean järjestää Ukrainaa käsittelevän näyttelyn osana harjoittelua.

Julkaistu 9.2.2023
Opistovuosi antaa siivet 

Supervoimana tanssi Kaustisella -opistovuoden aikana pääset tutustumaan eri tanssilajeihin, syvennät aiemmin oppimaasi, vahvistat opiskeluvalmiuksiasi, voit korottaa arvosanojasi sekä saat esiintymiskokemusta oppilaitoksen omissa tilaisuuksissa. Samalla opit selviämään arjesta turvallisessa, mukavassa seurassa.  

Julkaistu 24.1.2023
Esitys- ja teatteritekniikan opiskelu vie sinut keskelle erilaisia elämyksiä

Käsi ylös, jos olet joskus käynyt keikalla kuuntelemassa bändiä tai katsomassa teatteriesitystä! Kuinka monesti olet miettinyt, että millainen työryhmä bändin tai teatteriesityksen ensamblen ympärillä on? Yksi tärkeä ryhmä on teatteri- ja esitystekninen henkilöstö. He työskentelevät monesti piilossa, mutta heidän työnsä kuulet ja näet esiintyjien rinnalla. He ovat tärkeä osa eheää kokemusta.

Julkaistu 19.1.2023
Steppejä tiimioppimisen polulla, opettajana uuden äärellä

Nykypäivän työelämä vaatii ammattisisällön hallitsemisen lisäksi myös monenlaisia työntekijätaitoja. Kasvatus- ja ohjausalalla korostuvat erityisesti tiimityöskentely sekä -ongelmanratkaisutaidot. Työtä tehdään tiimeissä yhdessä ideoiden ja suunnitellen yhteiset tavoitteet huomioiden.

Julkaistu 4.1.2023
Haaveena työskentely lasten ja perheiden parissa?

Meillä Lapualla on pitkät perinteet lastenohjaaja-koulutuksen toteuttamisessa. Tutkinnon tekemisen lähtökohdat ja toteutus on vuosien saatossa vaihdelleet, tällä hetkellä lastenohjaajan kelpoisuuden saa opiskelemalla Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalan.

Julkaistu 1.12.2022
Musapainotteinen opistovuosi Lapuan kampuksella

“Roudausta, soittelua ja kevyttä opiskelua” Näin musiikkipainotteisen opistovuoden opiskelijat tiivistävät kokemuksiaan opinnoista. Opistovuosi tarjoaa oppivelvollisille välivuoden, jonka aikana he voivat selkeyttää tavoitteitaan sekä miettiä mitä haluavat tulevaisuudelta.

Julkaistu 27.10.2022
Tervetuloa uudet STEPpiläiset!

Moikka, siistii et löysit tän blogin! Täällä ruudun takana tällä kertaa kirjoittelee STEP-koulutuksen opiskelijakunnan kattohallituksen puheenjohtaja, Markus Orko.

Julkaistu 26.10.2022
Ammatillinen aikuiskoulutus – mitä sille on tapahtunut?

Oppilaitoksen viestijän näkökulmasta oppilaitosmaailmassa on saanut säännöllisesti opetella uusia termejä ja samalla aktiivisesti yrittää unohtaa vanhentuneita.