STEP-koulutuksen Yrittäjämessut

Jäykkyys loisti poissaolollaan

Järvenpään kampuksella järjestettiin ensimmäiset Yrittäjämessut 24.1.2024 ESR-rahoitteisen Me osataan! Omilla taidoilla työelämään -hankkeen tiimoilta. Tapahtuman taustalla vaikutti myös Laatutyö- ja hyvinvointialan yrittäjyys -kurssin päivittäminen, mikä päättyi Yrittäjämessutapahtumaan. Kurssin opiskelijat jaettiin kolmeen eri ryhmään, joista osa valmisteli ja suunnitteli Avointen ovien -tapahtumaa varten sosiaali- ja terveysalan koulutuksen esittämisestä yhdeksäsluokkalaisille ja muille vierailijoille. Osa ryhmää lähti kehittämään innovatiivisia yritysideoita Yrittäjämessujen Leijonan pesä -kilpailua varten ja osa keskittyi laatutyöhön ja sen sisältöihin tarkastellen näitä myös Leijonan pesä -kilpailussa.

Yrittäjämessuille osallistui useita eri yrityksiä esitellen omaa yritystään opiskelijoille ja muille vieraille. Lisäksi messuilla järjestettiin ensimmäinen Leijonan pesä -kilpailu Laatutyö ja yrittäjyys -kurssin tiimoilta. Osa opiskelijoista oli kehittänyt yritysideoita, joita he sitten esittelivät Leijonille.

Leijonina toimivat:

  • Simo Liikanen (Ammattiopisto Spesia)
  • Tuomo Peltola (Plain Complex Oy)
  • Emmi Kopra (Norlandia Päiväkodit)
  • Dan Tolppanen (Laskuttamo)
  • Henri Vainio (Laskuttamo)
  • Outi Oravainen (Pakkaussuunnittelija Outi)

Leijonan pesä -kilpailun voitti Helppo hoito -sovellus, jonka idea oli kehittää sovellus etenkin maahanmuuttajataustaisille hoitajille, joiden suomen kieli on vasta kehittymässä. Sovelluksessa olisi eri hoitotilanteista videoita, kuvia ja sanastoa, jolla kehittää kielitaitoa.

Me osataan! -hankkeen yhteistyöprojektissa Live-säätiön opiskelijat esittävät upean ”Kinesfäärejä” tanssiesityksen. STEP-koulutuksen Järvenpään kampuksen hius- ja kauneusalan opiskelijat olivat tanssijoiden maskin ja kampausten taustalla. Tanssiesitys oli jäänyt messukävijöiden mieleen ja se sai paljon mainintoja myös tapahtumassa kerätyssä palautteessa.

”Live-säätiön tanssiesitys. Esitys oli eläväinen ja taidokkaasti toteutettu.”
”Tanssi, se oli mielenkiintoinen, näyttävä, taiteellinen ja eloisa. Tanssijat olivat todella taitavia!”

Tapahtumassa kuultiin myös erilaisia yrittäjätarinoita ja puheenvuoroja sekä messuständeillä erilaiset tahot esittelivät omaa toimintaansa. Mukana olleet yritykset, yhdistykset, järjestöt ja oppilaitokset olivat: Laskuttamo, Iloinen mummola, Plain Complex Oy, Norlandia. Desingcompany, Metsänautti, Hannelandia, Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta, ukko.fi, Välitysklinikka, Suomen yrittäjät, Keuke, Simona’s, Järvenpään Exitroom, Ai2Ai, Super, 4H, ammattiopisto Spesia, Live-säätö, Invalidiliitto, Luokse liikkuva hammashoito. Yrittäjämessut juonsi Tony Hällfors.

Poimintoja saadusta palautteesta:

”Laskuttamon puheenvuoro oli loistava.”
”Hyvässä hengessä tuotu yrittäjyyttä esiin. Jäykkyys loisti poissaolollaan – tapahtuma oli rento.”
”Paljon osallistujia! Mukava pöhinä, monenlaista esillä ja ohjelmassa.”
”Kiva tunnelma, hyviä puheenvuoroja.
”Leijonan luola konsepti todella hyvä.”
”Opin, että yrittäjänä voiskin olla ihan kivaa.”

Lämmin kiitos kaikille yrittäjille, Leijonille, kilpailijoille, vierailijoille sekä messupäivän valmisteluissa ja järjestelyissä mukana olleille!

Tapahtumaterveisin,
Maria Jortikka, hankevastaava (Me Osataan! -hanke)
Suvi Kallonen, yrittäjyysvalmentaja (Me Osataan! -hanke)
Heli Kurki-Puttonen, opettaja STEP-koulutus

Lue lisää hankkeesta