Lähihoitajaopiskelijat vierailivat Meilahden sairaalan sydänasemalla

Me osataan! Omilla taidoilla työelämään hanke oli mukana Järvenpään kampuksella toteutettavassa sosiaali- ja terveysalan sydän- ja verenkiertoelimistön kurssilla, jossa vierailimme Meilahden sairaalan sydänasemalla opiskelijoiden kanssa tiistaina 5.9.2023. Sydänasemalla pääsimme kuulemaan sydänasemalla työskentelevän sairaanhoitajan toimesta erilaisista sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksista, asemalla tehtävistä toimenpiteistä ja tutkimuksista.

Opiskelijat pääsivät tutustumaan erilaisiin sydänasemalla käytössä oleviin välineisin ja laitteisiin, kuten erilaisiin sydämen tahdistimiin ja erilaisiin katetreihin, joiden kautta sydänsairauksia tutkitaan ja hoidetaan. Pääsimme myös osastolle vierailemaan ja näkemään erilaisia kuvantamislaitteita ja leikkaussalin. Kuulimme myös, että Meilahden sydänasemalla työskentelee myös lähihoitajia. Tämän kurssin opiskelijat suunnittelivat, mainostivat ja toteuttivat myös verenpaineen mittauspisteen Järvenpään kampuksella keskiviikkona 6.9, jossa he pääsivät mittamaan verenpainetta manuaalisella- ja automaattisella verenpainemittarilla noin 100 henkilöltä.

Opiskelijoiden kokemusten mukaan tieto tarttuu paremmin, kun pääsee paikan päälle kuulemaan ja näkemään sekä myös hyödyntämään opittuja asioita käytännössä. Meidän Me osataan! Omilla taidoilla työelämään hankkeen resurssit mahdollistavat toteuttaa vastaavanlaisia oppimiskokemuksia eri aloilla. Hankeaikaa on jäljellä vielä kaksi vuotta, joten aikaa on vielä hyvin toteuttaa kaikenlaista. Teemme mielellämme yhteistyötä, joten meihin voi rohkeasti ottaa yhteyttä, niin kehitellään projekteja ja uudistetaan opetusta yhdessä työelämän ja erilaisten verkostojen kanssa.

Maria Jortikka, hankevastaava, maria.jortikka@step.fi
Suvi Kallonen, yrittäjyysvalmentaja, suvi.kallonen@step.fi

Lisätieto hankkeesta